Rólam

kiraly_szilvia.jpgÜgyvéd vagyok. Szakterületem a kártérítési jog, ezen belül is a személyi sérüléssel járó balesetek. Ezt a jogi blogot a baleseti sérültek érdekeit szem előtt tartva hoztam létre azért, hogy:

Fontosnak tartom, hogy egy kicsit megismerjen, ezután talán nagyobb kedvvel kezd bele írásaim olvasásába. Szerintem nem fog csalódni!

Miért lettem ügyvéd?

Pályaválasztásom indokaként a bennem rejlő igazságérzetet nevezném meg. Már fiatalként is kiálltam a gyengébbek mellett, felemeltem a szavamat az érdekükben, az igazságtalanságot mindig nehezen viseltem, tenni akartam ellene. Arra is rájöttem, hogy jó hallgatóság vagyok mások számára, bele tudtam képzelni magam mások helyzetébe. Barátaim legféltettebb titkaikat is rám bízhatták. Én voltam az, akitől tanácsot kértek, mert reálisan láttam helyzetüket és mindig őszintén elmondtam nekik véleményemet.

Másfelől sohasem jelentett gondot számomra az aprólékos munka, mely tulajdonságomat a jogszabályok böngészésénél jól ki is tudom használni. Mindig igyekeztem a dolgok mélyére nézni, kerülöm a felületes dolgokat mind a munkám során, mind az emberi kapcsolatokban. Az egyetemen kitünő oktatóimnak köszönhetően megtanultam, hogy a sokaknak száraznak tűnő jogszabályok, paragrafusok mögött valódi emberek, tényleges emberi kapcsolatok, megtörtént esetek állnak.

Az egyetem elvégzését követően nem volt kérdés számomra, hogy melyik jogászi pályát választom. Az ügyvédi hivatásban az vonzott, hogy tudásommal embereken segíthetek. Már ügyvédjelölti koromban hatalmas motivációt jelentett egy-egy sikeresen lezárt ügy kapcsán kapott köszönet, vagy ha láttam a megkönnyebbülést, a felszabadultságot az addig problémákkal teli megbízó arcán. Nekem az jelenti a sikert, ha az ügyfél úgy érzi érdemes volt hozzám fordulni, mert egyedül nem tudta volna megoldani a problémáját. Ha utólag is úgy gondolja: nem bánta meg, hogy bizalmat szavazott nekem. Az, ha azzal az érzéssel tudunk elbúcsúzni, hogy jó volt együtt dolgozni.

Fő szakterületem

Fő szakterületem, a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetekből eredő kártérítési igények érvényesítése. Lehet, hogy így elsőre kicsit bonyolultan hangzik. Röviden: azzal foglalkozom, ha valakit baleset ért, kaphat-e kártérítést, és ha igen, mennyit. Ilyen típusú ügyekkel tömegesen 2007-től kezdtem el foglalkozni. Először kárrendező irodákkal szorosan együttműködve láttam el károsultak jogi képviseletét, majd önállóan is vállaltam ilyen ügyeket, mivel szükségesnek éreztem az ügyfelekkel való szorosabb kapcsolatot. Sokkal gyorsabban és persze hatékonyabban tudunk együttműködni, ha közvetlenül tartjuk a kapcsolatot.

Eddigi tevékenységem során igyekeztem mind a károkozók, mind a biztosítók felé korrekt és szakmailag megalapozott igényt benyújtani. Így elértem azt, hogy sok olyan ügyben is egyezségre tudtunk jutni az ellenérdekű féllel, amely már évek óta egy helyben toporgott, részben a teljesíthetetlen, eltúlzott igények, részben pedig a megalapozatlanság, bizonyítatlanság miatt.

Ha további információkat szeretne megtudni a munkámról, a Tevékenységeim menüpontban részletesen olvashat róla, illetve letöltheti ingyenes tanulmányomat!